Cinnamon 4X

7 meglepő tény a húsvétról

Te mindent tudsz a húsvétról? Biztos? Néhány meglepő tény, melyet talán még sohasem hallottál: A húsvét név Easter, eredetét Eastre az angolszász istennőnek köszönheti,  akit gyakran ábrázolnak nyúllal és tojással. Sok helyen él a tojások pirosra festésének hagyománya, mely Krisztus vérét szimbolizálja. A tojás megtört üres héja Jézus üres sírját jelképezi. Az emberek 76 %-a… Tovább »

Húsvéti dekoráció mustra a nagyvilágból – Kína

Húsvéti kalandozásunkat Kínával folytatjuk. Kínában kevés a keresztény, ezért a húsvét a legtöbb ember számára nem jelent semmit, ez éppolyan nap mint a többi. Nem ünneplik, sokan azt sem tudják, hogy mi is ez valójában. Annyit tudnak, hogy a fél világ valami miatt nyulakat és tojásokat vásárol ilyenkor, ezért hát gyártanak nekünk. Már aki. Nem… Tovább »

Húsvéti dekoráció mustra a nagyvilágból I.

Közeledik a húsvét, ideje körülnézni a nagyvilágban. Térképezzük fel együtt az idei kínálatot! Vége a télnek, a szürkeségnek. Ideje tavaszi hangulatot varázsolni otthonunkba néhány színes, vidám dekorációval. Ha ez megvan akkor az igazi húsvéti hangulathoz nem is kell más, csak néhány kiegészítő. Nézzünk szét a nagyvilágban, az online shopokban, a piactereken. Nézzük meg, milyen kiegészítőkkel… Tovább »

Így dekorálnak húsvétkor külföldön

Nézzünk szét a külföldi online shopok, piacterek húsvéti kínálatában, és inspirálódjunk.  Csodálkozzunk rá a színes tavaszi dekorációk óriási választékára, a huncut nyulak és csibék tömkelegére.  Fedezzünk fel új, akár saját kezűleg is könnyedén elkészíthető dekorációkat, az idén divatos színeket, új trendeket. Ne csak a húsvéti dekorációra fókuszáljunk, öltöztessük színesbe otthonunkat. Itt a tavasz,  számoljunk le a szürkeséggel. … Tovább »

Ha húsvétkor rossz az idő – kedélyjavító tippek nemcsak gyerekeknek

Hideg van húsvétkor, és ki sem teszed a lábad a fűtött, meleg szobából? Ne búslakodj van egy pár kedélyjavító ötletem számodra!  1. Az AppStore-ban már gyűlnek a húsvéti játékok, melyeket ingyenesen letölthetsz:   Az én ajánlatom: Gyűjts húsvéti tojásokat, de nem mindegy mi a sorrend! A rókával vigyázni! (Google play oldalon is elérhető)    … Tovább »

Nagy húsvéti dekorációs boltmustra

Mi a legmenőbb húsvéti dekoráció az idén? Feltérképeztem a kínálatot, íme a legszebbek. IKEA – limitált húsvéti kollekció A PÅSKYNDA névre hallgató kollekció tipikusan IKEA-s, színes, jópofa, letisztult formavilágú. Az árakat ITT találod.   KIKA A KIKA kínálatában hagyományos, húsvétra jellemző dekorációkra lelhetünk. Plüss bárány (1199 Ft) Üveg tojás (699 Ft)   Húsvéti kosár (599 Ft)     TCHIBO Legyen az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!