Cinnamon 4X

Paul Newman még halála után 9 évvel is segít a rászorulókon

Rossz napja van? Segítsen valakin, és jobb lesz – mondta Paul Newman a magyar származású színészlegenda. De nem csak mondta, tette is. Életében, és az általa létrehozott alapítvány, vállalkozás révén a mai napig is, folyamatosan. 485 millió dollár. 1982 óta ennyire rúg a kiosztott támogatások összege. A itthoni Bátor Tábor szellemi atyja, aktív támogatója. A… Tovább »

Van egy felesleges holmid? Rendezz “Fehér elefánt” partit!

Amerikában nagy hagyománya van a karácsony előtt megrendezett, úgynevezett “Fehér elefánt” ajándékcsere partiknak.  Hasznos kezdeményezés, mely amellett hogy összehozza az embereket,  egy teljesen haszontalan cucctól is megszabadít. A “Fehér elefánt”  elnevezés egy olyan holmira utal, melynek a fenntartási költsége meghaladja a hasznosságát. Értékes, de akinek nem kell, annak értéktelen, haszontalan. Kinek ne lennének elfekvő holmijai,… Tovább »

Gyémántba zárt titkos üzenet

Idejétmúlt a személyre szabott vésett ékszer, itt az új hullám, a gyémántba zárt titkos üzenet. Innovatív, kifinomult, mégis végtelenül egyszerű és diszkrét. Jessie VE angol ékszertervező olyan gyűrűt álmodott, melynek kövei titkos üzenetet közvetítenek. Szám szerint 6  vagy 8 karakter helyezhető el a kövekben, gyűrűtípustól függően, a Braille ABC betűit használva. Szabad szemmel az üzenet… Tovább »

Ez mekkora ötlet! 2 megvalósult álom Angliából

Mindenkinek vannak korszakalkotó ötletei. Aztán valahogy elmúlik. Többnyire megvalósítás nélkül. Szerencsére vannak olyanok, akik foggal körömmel ragaszkodnak az ötletükhöz, megvalósítják, és sikeres üzletet kovácsolnak belőle. Ezen a héten ilyen megvalósult “nagy” ötleteket ismerhetsz meg nálam. Két angol találmánnyal kezdünk, az USA-ból származóakkal folytatjuk. A hét végére marad egy rendkívül hétköznapi alapfűszerünk a só – most… Tovább »

Amerikában szinte mindent lehet kapni – hihetetlen, de még ezt is

Évek óta koptatom az amerikai virtuális sztráda macskaköveit. Néhány hete vettem észre, hogy szinte már semmin sem lepődök meg, mert itt szinte minden kapható. Elfoglalt üzletembereknek havi ing ellátmány, Jelly Bean kilószámra, mert a több mindig olcsóbb, füstölt tengeri só (na ezt tuti kipróbálom) és még sok minden más, amit talán még az álmaidban sem… Tovább »

Megéri az árát a C-vitaminos zuhanyfej?

A C-vitamin jó a testnek, jó a bőrnek, és még a hajjal is csodát tesz. De mit tegyünk, fürödjünk citromlében? Nem szükséges, itt a C-vitaminos zuhanyfej. Hogy mit tud, és hogy megéri-e az árát? Erre keresem ma a választ. A C-vitamint “csodavitaminnak” tartják. Orvosol éppúgy megfázást, mint komolyabb betegséget kiegészítőként. Talán az sem véletlen, hogy… Tovább »

Újabb gyermekkori játék várja, hogy visszakerüljön a szíved csücskébe

A világot meghódító, rendkívül sikeres felnőtteknek készült színezőkönyv után itt egy újabb játék, mely a szívedben helyet kér. Ugye neked is voltak babáid, öltöztetgetted, ruhát varrtál neki, sőt még talán házuk is volt? Pici bababútorokkal, stílusos máshol nem kapható kiegészítővel (sztaniol papírból készült sapka, tésztanyaklánc, nylon zacskó esőkabát) és egyéb kincsekkel felszerelve. Aztán 14 év… Tovább »

Világszerte tombol a Star Wars őrület

A világ óriási Star Wars lázban ég, pedig a galaktikus űreposz új epizódjának premierjére még heteket kell várni. A szingapúri Changi repülőtér űrbázissá változott, élethű űrepülőkkel, pilótákkal, katonákkal.  A űrrepülőket bárki kipróbálhatja. Ha nem tetszenek ezek az űrgépek, repülhetsz Star Wars repülőn, katonai utaskísérettel. Igaz kicsit lemaradtak, a japán All Nippon Airways  R2-D2 mintájára festett gépe… Tovább »

Minden igazi, ami annak látszik – aztán gyorsan kinövünk belőle

Minden igazi, ami annak látszik? Hát persze! Egy bizonyos kor alatt mindenképpen! Képsorozat a gyermeki ártatlanságról, az egészséges kíváncsiságról, melyek azt példázzák, hogy nagy a felelősségünk abban, mit engedünk láttatni gyermekünknek. Ha egy szobrot igazinak vél, akkor vajon mit gondol egy erőszakos kép, film láttán? Elgondolkodtató … 1. Na és akkor egy, kettő, hároom! Húzd… Tovább »

3 szokás amin nem változtatott az idő – így volt, így lesz – vagy mégsem?

A mögöttünk álló évszázadok alatt sok minden megváltozott. Manapság korlátlanul hozzájuthatunk bármilyen információhoz, és akár pár órán belül eljuthatunk bárhová a világon. Sokat fejlődött az orvostudomány is, növelve ezzel megélhető korunkat. Vannak olyan dolgok, amik változatlanok, ki tudja miért. Problémák, szokások, melyeken nem fogott az idő. Telnek az évek, az évtizedek, évszázadok, de a probléma… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!