Cinnamon 4X

Félünk vagy élünk? Most teljesül be az egyik legijesztőbb prófécia?

Talán az eddigi legbiztonságosabb kor az, amiben élünk. Miért félünk mégis sokkal jobban, mint elődeink?

Félünk. Azt mondja a média, hogy az évszázad legnagyobb tele jön. Óriási esőzés, tornádó már Magyaroszágon is, rekord forróság, jégeső, vízözön.

Félünk. Rossz az étel, káros az olaj, rossz a víz, mérgekkel teli a gyümölcs és a zöldség. Agyalágyult a marha, influenzás a csirke és a kacsa, higanyos hal.

Félünk. Rossz a levegő, káros a nap. Globális felmelegedés jön, eltűnnek országok, megváltozik az éghajlat. Sivataggá változik sok élőhely.

Félünk. Félünk az elutasítástól, a sikertelenségtől, a munka elvesztésétől, a betegségtől, kiszolgáltatottságtól az öregedéstől és a haláltól.

Félünk. Kimondhatatlan nevű fóbiáink vannak, félünk a pókoktól a bohóctól, a bezártságtól és a magasságtól.

Félünk. Mi van ha az 51-es körzet nem is mese? Idegen létformák, zombik, halálos vírusok.

Félünk, és ez jól jön a cégeknek. Bukszanyitogató érzés. Egy fogyasztói, nyereségorientált társadalomban fontos hogy áldozz a javaid védelmére, az öregedés lassítására, az egészséged megőrzésésére. Szedj csak szépen mindenre gyógyszert. Igaz nincs is még bajod. Még…. Áldozz minél többet egy sor olyan cuccra, mely valamely félelmed megnyugtatja.

Félünk, és ez jól jön a kormányoknak. A félelem miatt legalizálható a támadás, a háború. Elfogadható fegyverkezés, a védelmi rendszerek kiépítése, és zöld utat ad az összes válogatott fizikai és vegyi halálnem tökéletes kifejlesztéséhez.

Félünk, és ez jól jön a terroistáknak. A fő céljuk ugyanis pont ez. Félelemkeltés, a félelelem folyamatos fenntartása, a nyomásgyakorlás.

Félünk, és ez jól jön a médiának. A legnagyobb olvasottságot a félelemkeltő hírek hozzák.

Ezek után csoda, hogy egyre nő az öngyilkosságok, stressz okozta megbetegedések, a depresszióval és pánikbetegséggel küzdők száma? Szinte mindenki szorong valami miatt.

Lehet, hogy pont ez az a korszak, amikor az egyik legijesztőbb prófécia beteljesül?

” Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek” Lukács 21.26

Leginkább egy természeti katasztrófára utal a prófécia, de emellett egy folyamatosan szorongó világot, és álladóan rettegő embereket is láttat. 

Ezek után te teret engedsz a félelmednek, vagy előbb egy picit átgondolod?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!