Cinnamon 4X

Dagashi – a japán zsebpénz snack mely meghódította a világot

Érdekes, furcsa, meghökkentő és kipróbálásért kiáltó. Ez a japán Dagashi, melynek kultúrája régebbi, mint gondolnánk. De mi is ez pontosan? Derítsük ki! 

Dagashi Japánban az a kisgyermekek által vásárolt apróság, melyre hosszú évtizedek óta a zsebpénzüket költik. 

Régi hagyomány, hogy a gyerekek hazafelé ballagva az iskolából betérnek a helyi dagashiyába, és elköltik az aznapi zsebpénzüket. 

A Dagashi lehet kemény cukorka, gumicukor, csokoládé, sütemény, gyümölcspor, burgonya és kukorica alapú snack,  ízesített tintahal, szárított gyümölcs és mindenféle apró rágnivaló. A kínálat zavarbaejtő. A Dagashi ára általában 10 jen.

A Dagashi a második világháború után vált elterjedtté,  és vált egyre népszerűbbé, a rajzfilmfigurák, hercegnők, és az anime karakterek megjelenésével párhuzamosan.

A Dagashi híres nyereményjátékairól is. A szelvények a csomagban lapulva várják, hogy megtalálják őket. A  nyertesek jogosultak egy újabb csomag rágcsára. 

Néhány dagashiya-ban van 1-2 kiszuperált, működő iskolai játékgép. 10 jen-és érmével működik. Az ügyesebbek újabb Dagashira beválható Atari jegyet nyerhetnek. 🙂 

Manapság már ezek az üzletek beköltöztek a bevásárlóközpontokba,  ki az utcára, na és az online üzletekbe.

Nézzük, melyek a legkedveltebb, legnépszerűbb Dagashik!

Umaibou

Puffasztott snack rúd, töltelékkel. Volt szerencsém hozzá, ízletes. Sokféle ízben létezik, mondjuk a Takoyaki azaz grillezett polip golyó ízesítésért lehet hogy nem repkednék annyira 🙂

Baby Star Ramen

Sült tészta

Sakura Daikon

Egy szelet pácolt fehér retek. Még nem volt szerencsém hozzá, de állítólag nagyon finom 🙂 Egészséges, és a nyelvet szép pirosra színezi…

Orion Mini Cola & Mini Sour

Mini cukorkák többféle ízben. Nekem a szőlő ízűhöz volt eddig szerencsém. 

Yocchan Ika

Vékony csíkokra vágott hal, tintahal, melyet vagy nagyon szeret valaki, vagy nagyon nem.

Többek között ezek a legnépszerűbbek, és csupa ilyesmit tartalmaz egy Dagashi box is. Egyre jobban terjed ugyanis a hír, mely szerint a japánok az emberek nagy hányada számára meghökkentő, furcsa dolgokat esznek, isznak. Ha valakit hajt a kalandvágy azonnal ki akar néhányat próbálni. 

Mit sem bizonyít ez jobban, mint az, hogy gombamód elszaporodtak a havi Dagashi előfizetéses dobozok, általában ingyenes nemzetközi szállítással, de eBay is számtalan lehetőséget rejt.

Nekem is volt szerencsém egy ilyen Dagashi boxhoz, hogy mi volt a tapasztalatom, és milyen érdekességeket kóstoltam, itt meg tudod nézni:

Kipróbáltam: Japan Funbox – szórakoztató finomságok Japánból

A legjobb Dagashi előfizetéses dobozok, szerintem:

Japanfunbox (14,99 USD)

TokyoTreat (14,99-től)

Ez volt a márciusi dobozban:

Ha nem szeretnél előfizetni, de mégis piszkálja a csőröd, hogy vajon milyen ízűek lehetnek ezek a dolgok, az eBay kínálatát ajánlom a figyelmedbe. Általban ingyenes a szállítás, és többféle kisebb nagyobb összeállításból választhatsz, amihez éppen kedved van.

Itt érhető el: eBay Dagashi snack kínálata

Van amiben csak  Umaibou van, de a legtöbb valamilyen válogatás.

 

Téged is hajt a kalandvágy? Megkóstolnád?

Még nagyon sok érdekességet tartogatok, ha tetszett, tarts velem legközelebb is! Kedveld Facebook oldalamat, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!