Cinnamon 4X

Kipróbáltam – elektromos ablakporszívó

Talán az egyik legnehezebb házimunka az ablaktisztítás, így gyakorló háziasszonyként üdvözlök minden olyan újdonságot, mely megkönnyíti a munkámat. 

Az ablak keretének lemosása még hagyján, azt valahogy csak megcsináljuk, na de ott az üveg. Papírral törölgeted – szöszöl, ronggyal – szintén. Ha mégis sikerül valahogy letörölni róla a vizet mielőtt rászárad,  tuti marad ott valami éktelen csík, vagy pötty. Kiábrándító. 

Az egyik budapesti üzletben megláttam ezt a ablakra kitalált porszívót.

Felcsillant a remény: lesz még nekem foltmentes, ragyogóan csillogó ablakom, mindez könnyedén. A könnyebb munka reményében már tettem is a kosaramba. A vásárlás előtt próbáltam több véleményt elolvasni, de nem sok mindent találtam, így úgy döntöttem, ha megveszem, megírom a sajátomat.  Segítség a bizonytalankodóknak, ugyanis senki nem szereti a zsákbamacskát. 

Mit ígér?

A Vileda Windomatic vákuumos, elektromos ablaktisztító, mely magába szívja a nedvességet, így csíkmentes, pöttymentes ragyogást biztosít üveg felületeinek. Könnyű, tartályos, akkumulátoros kiszerelésének köszönhetően egyszerű és gyors a használata. Használható üvegfelületek, tükör tisztítására vagy bármilyen kiöntött folyadék felszívására, akár a padlóról is. Csuklós nyakának köszönhetően kényelmesen takarítható vele a felület. A folyadékot belső tartályába gyűjti, mely könnyen eltávolítható, kiüríthető.

Jól hangzik, próbáljuk ki!

Amint hazavittem, azonnal kipróbáltam. Annyira tetszett, hogy több felületen csempén, tükrön, ablakon is kipróbáltam. 

Aztán jött a nagy teszt, az egész lakás.

Először a kereteket tisztítottam le, ezután jött az üveg. A leírásban kedvenc ablaktisztító folyadék használatát ajánlja, na ez nálam az ecetes víz. (alkoholos ablaktisztító folyadékot nem ajánlanak hozzá) Ráfújtam az üvegre, és egy durvább szövésű (néhány centes kínai bambuszos) törlővel áttöröltem. A durvább, hosszabb szőreinek köszönhetően azonnal leszedte az összes koszt.

Most, hogy tudtam nem gond ha sok víz van az üvegen, bátran használtam belőle. Ezután jöhetett az üvegen lévő víz leporszívózása.

Talán ezen a képen látszik a legjobban, hogy milyen szépen felszedi az összes vizet, és ragyogóan csillogóvá varázsolja az üveget.

Oldalt, és a sarkoknál azért némi minimális utótörlést igényel. Erre tökéletes egy ablakra kitalált bármilyen törlőruha. 

A porszívó a tartályba gyűjti a koszos vizet, mely használat után a könnyen kivehető, és elmosható. 

Ha lemerül, irány a töltő. Egy egész házat simán kibír a töltöttsége, nem merül le hamar.

Nekem nagyon bejött. Azóta már használtam zuhanykabin tisztítására, csempére, tükörre, sőt még az autómat is ezzel porszívóztam szárazra. Nekem nagyon bejött. A férjem szerint ennyit már régen takarítottam egyhuzamban. 🙂   (ez egyébként nem is igaz)

Hol lehet kapni, mennyibe kerül?

Vileda Windomatic a neve ennek a gépezetnek.

Több nagyáruházban láttam már 15-16.000 Ft körüli áron, de webshopok is árusítják valamivel olcsóbban.

Személy szerint én az Új Buda Centerben található EuroFamily üzletben vásároltam meg 10.500 forintért. 

Még nagyon sok hasznos információt, tesztet szeretnék megosztani veled, ha tetszett tarts velem legközelebb is. Kedveld Facebook oldalamat, iratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!