Cinnamon 4X

Süssünk csokit!

Japánban egyre népszerűbbek az úgynevezett “sült csokoládék”. Van olyan is, amit nekünk magunknak kell megsütni,  de van már készresütött verzió is.

Nem lehet mondani, hogy Japánban tonna számra falják az édességet, a minőség és a különleges ízek játsszák a főszerepet, nem a mennyiség. Éppen ezért inkább pici táblákat, falatkákat találunk, melybe próbálják belesűríteni az adott fajtának megfelelő ízélményt.

Egy kocka, egy különleges ízvilág, egy vaóóó érzés 🙂

Saját Nestlé gyárukból csak jönnek, jönnek az újabb KitKat ízek. Hihetetlen, de 15 év alatt több mint 200 fajta íz gördült le a futószalagokról. Vannak az egyszerűek (ezekben semmi pláne nincs, ilyet szerintem nem is érdemes venni) de van jónéhány igazi különlegesség. Az én kedvencem a zöld teás, és a tökpudingos KitKat.

Na és van olyan is, amit meg kell sütni. Krémsajtos és pudingos ízben létezik, a sütéshez egy kenyérpirító, és némi elszántság szükséges.

A pudingos ugyanúgy néz ki, mint egy fehércsokis KitKat. (Elég baj, mert mi csak utólag vettük észre, hogy ezt bizony meg kellett volna sütni, így megettük csak úgy nyersen).

A krémsajtos már meg van sütve, őt csak meg kell melegíteni, és már fogyasztható is.

A kész csokoládék így néznek ki:

Állítólag nagyon finom, karamelizált, ropogós, semmihez nem fogható íze van, mely kiváló önmagában, vagy fagylalttal tálalva.

Arra az esetre, ha valaki nem szeret vacakolni a sütögetéssel,  vagy 40 fokban is ragaszkodik kedvenc csokijához, itt a Morinaga Bake csokoládé, mely kívül ropogós, legtöbbje belül folyékony finom csokoládé. Több különböző íz létezik, a kínálatot elnézve nehéz lenne a választás.

Kíváncsiak vagytok a sült csoki japán TV reklámjára? Íme:

Ha ki szeretnéd próbálni, megteheted. Mind a két márkát megtalálod az eBay-en.

KitKat kínálat az ebay-en>

Morinaga kínálat az ebay-en>

Ha ennyivel nem elégszel meg, akkor választhatsz egy DAGASHI Boxot> is, melyben változó mennyiségű finomság lapul.

Nem is én lennék, ha nem próbáltam volna ki a japán csokikat.  A tapasztalataimat itt olvashatod :

Bizarr csokoládék Japánból – kipróbáltam

A japán hét folytatódik, visszavárlak!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!