Cinnamon 4X

Jó ha tudod, hogy megváltoztak a postai csomagok kézbesítésének szabályai

Sok támadás érte mostanában a Magyar Postát. Szó mi szó,  nem alaptalanul. Itt volt az ideje a változásnak.

Úgy tűnik végre rájöttek arra, hogy a biciklijét toló postás egyszerűen képtelen megbírkózni a levélként feladott, többször óriási méretű, ám a súlyhatár alá még beférő csomagokkal, amiből hónapról hónapra egyre csak több lett.  Itt volt az ideje húzni egy határt. 

3d0c1480-3dd9-423b-8755-ae349f0b8432-1692-000000da99f20982_tmp

A határ nagyon egyszerű: levél az, ami befér a levélszekrénybe, ami nem, az csomag.

Pontosan mi is a méret?

Az elfogadott méret megegyezik a nemzetközi szabványnak megfelelő levélszekrény-bedobó nyílás méretével.

51f58ca6-94cf-4c5d-910f-a7d6f11107b7-1692-000000cb1189fcd2_tmp

Amit eddig a postás hozott, ezután a csomagot kihordó autó fogja kiszállítani. Legalábbis ez a terv. Nálunk, Budapest XXII. kerületében egyelőre még nem működik, de remélhetőleg fog. Talán így gördülőképesebben fog működni a rendszer.

Nyomkövetési rendszer megújítása

Valljuk be,  a nyomkövető rendszer sem igen működött valami túl olajozottan. Aki néhanapján feladott, vagy várt egy csomagot, annak biztos megfelelt, de annak aki folyamatosan külföldről rendelget ezt-azt elengedhetetlen, hogy rendelkezzen megfelelő információval a feladott csomagról. Sokszor ez a vitanyitás (kínai oldalak), vagy a reklamáció alapja.

A postai csomagküldés rendszerének megváltozatatásával a nyomkövető rendszer is megújult.

Az új felületet a honlapon érheted el ITT, vagy

img_8391

letöltheted a Magyar Posta új mobil applikációját INNEN. Letöltöttem. Megtudtam, hogy 313 méterre lakom a legközelebbi postától, és az applikációval kiszámolhatom a levél és postai csomagfeladás költségeit. 

img_8394

Engem mégis a nyomkövető menü izgatott,  nézzük mire jutottam. Van még egy 11.11-én rendelt kallódó csomagom, ő lesz a tesztalany.

img_8392

Hát egészen őszintén: okosabb nem lettem. A csomagot 11.20-án felvette a kínai posta, 12.05-én továbbküldték, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Világkörüli útra ment.  Kiváncsi lennék, hogy pillanatnyilag melyik ország raktárának mélyén pihen 🙂

img_8393

Mi felhasználók üdvözöljük a változást, a törekvést a minél színvonalasabb szolgáltatásra. mert mégiscsak mi fizetünk érte.

Megváltozott a világ, változunk kell vele mindannyiunknak. Mind az embereknek, mind a szolgáltatóknak fel kell vennie a lépést. Nincs megállás, a jövő még csak most kezdődik…

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nem küldték azt vissza, itt pihen valahol, valamelyik raktár mélyén. Még az a jó, hogy egy bambuszos törölközőről van szó, ami nem romlik meg 🙂

  2. Ugyanott állomásozott a csomagunk szerintem. Én is éppen november végén rendeltem az iHerb-ről csomagot, ami nagyon sokáig nem jött meg. Azóta már két rendelésem is volt, az 7-10 napra megjött, a november végi rendelés nem. Iszonyú pipa voltam, mivel ezt a DHL GlobalMail szállítja el Magyarországig, ezért írtam is nekik, hogy nézzenek már rá a csomagra. Csodák csodájára másnapra megérkezett, hozta a postás mintha mi sem történt volna. Ez a múlt héten volt, úgyhogy szerintem a tiéd is előkerül, és megkapod.

  3. András Trényi says:

    Nem volt fertőtlenítve és visszaküldték!

  4. tanár says:

    Hát pontosan ez a bajom nekem is. Megrendeltem az USÁ-ból az általad tesztelt hajcseppet, november 28-án feladták, december másodikán megérkezett Budapestre, azóta senki nem tud róla semmit. Hiába írom be az általuk megadott azonosítót, ilyen számon nem találnak semmit.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!