Cinnamon 4X

Top10 kínai kütyü 2016-ból

Év vége közeledtével szeretjük számbavenni a dolgainkat. Mit sikerült elérnünk, min változatnánk. Mostanra már az is kiderült, hogy mit szerettünk a legjobban, melyek azok a termékek melyek megdobogtatták a szívünket.

Most jöjjön a 2016-os év 10 legjobb, legfelkapottabb kínai kütyüje mrgergoke a RendeljKinait Blog alapítójának tolmácsolásában. Fogdjátok szeretettel!

 Már lassan 4 éve írok teszteket kínai elektronikai termékekről, segítve a kiigazodást az óriási kínálatban, bemutatva a főbb tuljadonságokat, és a buktatókat.  Most lehetőséget kaptam Ágitól arra, hogy itt is bemutatkozhassak, hátha nem ismertek még.

Készítettem egy összeállítást az elmúlt hónapok Top10 sikertermékéről. Ezek olyan elektronikai cuccok, amelyeknek vagy egy-egy kiemelkedően jó képessége van, vagy egyszerűen csak verhetetlen ár/érték bajnok.

10.) Andoer V1 360° akciókamera

img_8093
Igencsak nehezemre esett a lista legvégére tenni ezt a terméket, mert még itt is versengés volt, de mégiscsak ő lett a tizedik. Ez a kamera egy igazi különlegesség, ugyanis egy 360°-ban „látó” lencsével szerelték fel. 80-90 perces üzemidővel rendelkezik, és igazán egyedi felvételek készítésére alkalmas, melyek célszoftverben kezelhetőek. A vele készített videókat Youtube-ra feltöltve például kézzel lehet forgatni. Ez azt jelenti, hogy normális kiterítésű, nem halszem torzítású képet látunk a videón, és menet közben kézzel változtathatunk azon, hogy a videóban éppen merre szeretnénk nézni. Gondoljuk csak el, mit kapunk, ha ennek a kamerának a kétlencsés verziójával (igen, létezik!) felvesszük a teljes családi nyaralást. Az gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egész nyaralás bármikor újra átélhető úgy, hogy arra nézünk utólag is, amerre akarunk.

Itt olvasható a teszt >>

9.) JJRC H31

img_8094

A jelenleg valamivel több, mint 7000 forintért kapható drón törhetetlen, és vízálló. Előbbit nem, de utóbbit én is kipróbáltam, és tényleg igaz. A Youtube-on számtalan videón mutatják, hogy meghajlítják a lapátait, patakba dobják, megtapossák, falhoz csapják, és utána próbálnak vele felszállni, és szemlátomást a világon semmi baja.

Itt olvasható a teszt > >

8.) Xiaomi Redmi 3S Global Edition

img_8096

A neves Xiaomi első B20-as telefonja. Aki gyakran nézegeti a kínai telefonokat, az tudja, hogy a felsőkategóriás készülékekből rendszerint hiányzik a B20-as hálózat támogatása, ami annyit jelent, hogy itthon a Vodafone hálózatában szinte sehol, míg a többi szolgáltató esetében vidéken nem lesz elérhető a 4G szolgáltatás. Ez sokak számára kizáró ok volt, ám a Xiaomi végre magára talált, és 150 dolláros áron kínálja a 8 magos processzorral szerelt terméket. Napjaink egyik legnépszerűbb telefonja.

Itt olvasható további informámció róla > >

7.) Chuwi Hi10 Pro

img_8097
Muszáj volt a termékek közé betennem ezt a tudásához képest rendkívül olcsó táblagépet is. A különlegessége az, hogy 55.000 forintos áráért cserébe szokatlanul erős hardverrel szerelték, illetve az eredeti Windows 10 rendszer mellett a Remix OS 2.0 is ott feszít rajta. Bármelyik elindítható, váltogathatóak is, és mivel billentyűzet is csatolható hozzá, komplett számítógéppé alakítható.

Itt olvasható a teszt > >

6.) Voyo V3 win10 mini PC

img_8098

A Voyo V3-mal eljött a mini PC-k forradalma. Olyan borzasztóan erős hardver került bele, hogy még az irodai feladatok mellett nem csak az Adobe Photoshoppal birkózik meg, de még számos játékkal is. Képes teljes mértékben kiváltani egy irodai gépet, házimozi PC-t, illetve egy szerényebb játékos gépet is. A legmegdöbbentőbb a fogyasztása: terhelés alatt sem fogyaszt többet 11 wattnál (referencia: egy irodai gép átlagos 70-120 watt között fogyaszt). Az ára igen kedvező, mindössze 49.000 forintba kerül.

5.) YotaPhone 2

img_8099

A YotaPhone 2 bátran pályázhatna a világ legegyedibb telefonja címre, ugyanis szokványos, LCD kijelzője mellett egy második képernyője is van: a hátlap egy E Ink technológiát alkalmazó, érintésérzékeny felület. A könyvolvasókból már jól ismert technológia itt is remekül működik: háttérfény, és a szem fárasztása nélkül lehet használni, leginkább olvasásra. A YotaPhone 2 képfrissítési ideje azonban olyan szokatlanul magasra sikerült, hogy aktív használó szerint zavartalanul lehet a hátlapi képernyőn csetelni is. Ennek két nagy előnye van: nem fárasztja a szemet, és nagyon alacsony fogyasztást produkál így a készülék. Míg itthon több, mint 200.000 forintért árulták korábban a terméket, addig Kínából rendelve csak 38.500 forint. Nem átverés, mert megrendeltük, és leteszteltük. 

Itt olvasható a bemutatónk > >

4.) Meizu EP-51 bluetooth headset

img_8100
Az utóbbi idők legjobb bluetooth headsete kétségtelenül a Meizu EP-50. A sportolásra is alkalmas termék zajszűrési technológiával is rendelkezik, ezért mindegy, hogy futás közben a rázkódást kell fülben maradva kibírnia, vagy az autó és a forgalom háttérzaját kell kiszűrnie, remekül teljesít. A tervezők segítenek azoknak, akik gyakran veszítik el vezetéknélküli fülhallgatóikat: a két oldal mágneses, így egymáshoz közel téve őket azonnal összetapadnak. Így nem esik le a nyakból, és még a tárolása is helytakarékos.

Itt olvasható a teszt > >

E3.) ESCam QF001

img_8101

Az ESCam QF001 az eddigi legolcsóbb biztonsági kamera, amivel találkoztam. Mindössze 8000 forintos áráért cserébe olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a HD felbontás, éjjellátás, mozgásérzékelés, riasztás, kétirányú hangátvitel, távvezérlés bárhonnan, forgathatóság, vagy éppen a hálózatba köthetőség. Kisgyermekes szülők részesítik leginkább előnyben, mert okostelefonról bármikor lehívható a képe, a motoroknak köszönhetően körbe is lehet vele nézni, és éjjel is remekül lát.

Itt olvasható a teszt > >

2.) Cube i9

img_8102
Ha van a kínai táblagépeknek megfizethető csúcsa, akkor az a Cube i9. Az integrált hardverben nyers erő lakozik, amely játékra is alkalmassá teszi, a 128 GB-os SSD miatt pedig minden pöccre indul a rendszerben. Apropó: a Windows 10 Home ezen is aktiválva érkezik, még fizetni sem kell érte. A táblagép egy igazán magas minőségű darab, amely hosszú üzemidő mellett képes teljes mértékben kiváltani egy notebookot.

Itt olvasható a teszt > >

1.) iLife X5 robotporszívó

img_8103

Az első termék minden kétséget kizáróan az iLife X5. Ilyen olcsón, ennyire profi robotporszívót még Kínából sem vártam volna soha. A tökéletes megdöbbenés jegyében néztem végig, ahogyan kitakarítja a lakást, kiporszívóz a falak mentén, és a sarkokban is, aztán még fel is mos maga után. Teszteltem, a 34.000 forintos termék valóban megcsinálja mindezt.

A teszt itt olvasható >>

Köszönjük mrgergoke szuper listáját, remélem számotokra is sok hasznos információt adott.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!