Cinnamon 4X

Újra ég az olimpiai láng, szurkoljunk együtt!

Újra ég az olimpia lángja Rióban. Elképesztő emberi teljesítmények, példamutató kitartás, az emberi akaraterő magas iskolája. Szurkoljunk együtt!

Nagyon tudom becsülni azt a teljesítményt, akaraterőt, kitartást, mellyel sportolóink üzenik: így is lehet!

Jónéhány évvel ezelőtt súlyos balesetet szenvedtem.  Húsz méter zuhanás, nyílt bokatörés, lábszár roncsolódás,  teljes sokk. Intenzív osztály, műtétek sora, összetört álmok, bizonytalanság, kavargó gondolatok.

Mi lesz, ha így marad minden? Lábra tudok én állni valaha? Mit fogok csinálni ha nem? Leszek én feleség és anya, lesz szakmám, fogok tudni dolgozni? Egyáltalán túlélem, mert nagyon rosszul érzem magam. Enni nem tudok már egy hete, a combom meg olyan mint egy kóró.

Élni akartam. Nagyon. Voltak álmaim, élnem kellett.  Megmaradtak a lábaim is, így nem volt semmi veszve. Küzdelmes út volt. Újra meg kellett tanulnom járni, tenni a lábat csak előre, csak előre, még egy lépés, csak még egy…  Fájdalmas hónapok. Mankó, aztán csak egy bot, végül semmi. Akkor sem kell semmi ha beledöglök is, mormoltam. Mennem kell. És mentem. Egyre többet. Teljesen felépültem. Na és az álmok? Hát azok köszönik jól megvannak – VALÓSÍTVA.

Na és mi lett volna ha nem így alakul? Ha a kórházi ágyon felébredve két csonk fogadott volna a lábam helyén? Vajon ki tudtam volna menni a nagyvilágba, vagy haragudtam volna mindenkire? Arra akinek természetes hogy minden végtagja megvan, vagy arra aki direkt pusztítja a testét? El tudtam volna viselni a szánakozó, sajnáló tekinteteket? Szerintem nem. Valahogy nem lett volna hozzá erőm.

De, talán mégis. Ha éppen ég a Paralimpia lángja. Éppen úgy, ahogy most. Akkor talán. Mert vannak akiknek ez sikerült. Akik minden  fájdalmat, korlátot, sajnálkozást és frusztrációt félretéve elhitték, hogy IGEN, ők is lehetnek VALAKIK.

Tudták, ha nagyon akarják, akkor menni fog. Hogy igen, így is lehet.  Csak akarni kell. Mert lehet kerekes székkel szaltózni,

láb nélkül futni,

image

látás nélkül látni.

image

Minden elismerésem ezeké a sportolóké, akik példát mutatnak sorstársaiknak, és minden embertársuknak. Megmutják, hogy minden csak hit, és akarat kérdése.

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak és minden versenyzőnek! 

A blogom versenyben van az Allianz által szervezett blogversenyen, életmód kategóriában. Ha tetszett ez, vagy bármelyik másik cikkem, megköszönöm ha a blogomra szavazol. Szavazni itt lehet: Allianz blogverseny szavazás. Nagyon köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!