Cinnamon 4X

Kipróbáltam: bicikli a kézitáskából

Minek gyalogolni, ha biciklizni is lehet?

Na jó, de a bicikli olyan körülményes – mondod te, és alapesetben igazad is van. A szállítás, tárolás nem egyszerű, és még nem is beszéltünk arról, hogy sehol sem mered ott hagyni a járgányod. 

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám: megvan a megoldás!  Egy angol mérnöki bravúr, mely forradalmasítja a biciklikről alkotott képedet. Egy bicikli, mely kézitáska méretűre összecsukható, így bárhová, bármilyen közlekedési eszközzel magaddal viheted, kedved szerint használhatod, majd akár az asztal alatt is tárolhatod. Teljesen egyedileg személyre szabhatod, színben, tudásban teljesen a saját szájízedre alakíthatod.

Izgalamasan hangzik ugye? De vajon tud annyit, mint egy normál kétkerekű?

Kipróbáltam!

Az én tesztalanyom ez a gyönyörű cseresznyevirág színű Brompton modell. Néhány percnyi gyakorlás után az összecsukás és az újra kinyitás művelete nem tartott tovább 15 – 20 másodpercnél.

Ő az, teljes valójában, 

image

és összecsukott állapotban.

image

Imádom, hogy egy kis autó csomagtartójában is simán elfér, akár több darab is. Bevihetem a boltba, nem kell ott hagynom attól rettegve, hogy valakinek megtetszik, és még jó szolgálatot is tesz, hiszen a hozzá kapható praktikus táska használatával összecsukott állapotban is cipeli  a csomagomat. Felszállhatok vele a buszra, és jegy nélkül szállíthatom, majd bárhol leszállhatok egy kis belvárosi kerekezésre.

Most a Balaton-parton túrázunk, ehhez jól jön egy partner. A fiamat sem kellett nagyon győzködni, hamar ráállt a tesztre.

image

Most, hogy együtt a csapat, ki a kerekekkel, és induljunk!

image

Irány a Balaton-körút, tekerjünk néhány kilométert. 

Azt gondoltam, hogy a kis kerekek miatt egy nagyon lomha, Camping bicikli jellegű járgány lesz, melynek fürgeségét az összecsukhatóság oltárán feláldozták, de nagyot tévedtem. Meglepően jól futó, a több váltófokozatnak köszönhetően emelkedőnél is igen kényelmes a bicikli.

Néhány kilométer után megbarátkoztunk, és gyűrtük a távot – persze csak szigorúan a fiam után vagy 200 méterrel,  mert ki tudja miért, ő a sebesség megszállottja 🙂

Most, hogy ilyen jól összebarátkoztunk cseresznyevirág színű barátnőmmel, kiváncsivá tett, ki is ő valójában. 

Talán a legfontosabb, hogy Londonban készül. Miközben a legtöbb kerékpárgyártó a Távol-Keletre költöztette üzemeit, a Bromptonok a mai napig Londonban készülnek, a vevők egyedi megrendelései alapján. Minden egyes kerékpárt kézzel forrasztanak, ami kimagasló tartósságot biztosít a vázszerkezetnek. A forrasztást végző szakembereket 18 hónapig képzi a gyár, miközben folyamatosan fejlesztik a gyártási technológiát is.

Minden Brompton tulajdonos tagja lesz egy óriási családnak. Részt vehet a világszerte több országban megrendezésre kerülő Brompton Urban Challenge versenyen, vagy akár a Brompton Világbajnokság selejtezőjén mérettetheti meg magát. A hazai VB selejtezőről  készült összefoglalót,  mely az idén a Budai Vár körül került megrendezésre ebben a videóban megtekintheted.

A magam részéről, én nagyon megszerettem a Brompton bicikliket. Ha további részletek érdekelnek, minden információt megtalálsz az angol gyártó magyar nyelvű honlapján itt: brompton.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!