Cinnamon 4X

Amikor az online vásárlás félresikerül – India

Van az úgy, hogy a külföldi online vásárlás félresikerül. Nem olyan, nem annyi, nem akkora, és főleg nem az.

Nem a kedvedet szeretném elvenni, mert online vásárolni jó. Kényelmes, óriási a választék és ami a legfontosabb: olcsóbb mint az üzletben.

Néha mégis előfordul az, hogy valami nem klappol. Még nálam is. Sokat vásárolok külföldön, és igen: néha nálam is becsúszik egy-két balul sikerült ügylet. Nem volna korrekt, ha erről az oldaláról nem beszélnénk az online vásárlásnak, így három történetet szeretnék megosztani veletek, három különböző országból.

A mai mese Indiáról szól.

Ruhát varratni Indiában, saját méretek alapján? Hát ez igazán jól hangzik. Nem is kell hozzá más, csak egy kiválasztott minta, és egy pontos méret.

Választottam is egy ehhez hasonlót az Utsav oldalán, csak hosszú ujjal, és pontosan lemértem magam.

image

Testmagasság, mellbőség, derék, csípő, a kar hossza, láb hossza. Néhány extra dollárért méretre szabják, szuper. Mivel szeretek mindent kipróbálni (hiszen ismersz) megrendeltem.

1 hét várakozás, 1 hét vámolás után meg is érkezett a méretre varrott ruha. Alig vártam hogy belebújjak. Amikor megláttam, valami igen furcsa dolog tűnt fel. Igaz homokóra típus vagyok, és valóban van 30 cm különbség a derék és a csípőbőségem között, de ennél a ruhánál valami nagyon nem stimmelt.

Mellméret – stimmel, derék – rendben, csípő – óriási.. gnóm…mint egy harang… úgy nézek ki benne mint egy UFÓ, csak éppen nem világítok. Ez alá még simán beférne még egy óriási abroncsos szoknya is.

Hm. Hát ez nem sikerült túl jól. Nem tudom mire gondolhatott aki varrta, de igaza van. Attól még hogy én nem láttam UFÓ-t attól még lehet hogy van. Pont emiatt lehet, hogy van olyan is, akinek a derékbősége 80, a csípője meg 140 cm… Ki tudja. Most éppen ez a menő.

image

Nézegettem magam a tükörben. Nah ezt itt szépen le kell vágni. Azért ekkora hátsóm nincs…

Jöjjön a nadrág. Hát ez mi? És mekkora? Jah hát érthető…. Óriási hátsóra óriási nadrág passzol.  És mégis hogy működik? Ez a gatya körbeér vagy kétszer…. Nem baj, legalább kényelmes. 

Végkifejlet:

A ruha minősége és a varrás jó. A méret katasztrófális.  Ollót elő. Kezdjük a felsővel. Lekanyarítottam a kiálló részeket, normál méretűvé varázsoltam, így teljesen jó lett. Szeretem, nagyon szép, A nadrággal nem tudtam megbarátkozni. A fiam a szalagavatójára felvette, mert indiai táncot adtak elő. Azóta is a fiókban várja a szebb napokat.

Azt hiszem nem varratok több ruhát Indiában. Sok szép indiai ruhám van, azt hiszem kár itt nagymenősködni, jó nekem a normál seggű  konfekció.  

Érdekel, hogy hogy jártam az USA-ban? Legközelebb azt is elmesélem. Ugye velem tartasz? 

Íratkozz fel, kedvel facebook oldalam, garantáltan nem maradsz le semmiről!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!