Cinnamon 4X

Igaz mese a láthatatlan táskáról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy igen szemrevaló kézitáska. Boldogan mutogatta magát az arra tévedő online látogatóknak, csábos mosolyával, egyedi színével mindenkit elvarázsolt.

image

Így találtam rá én is. Mi tagadás behálózott. Egy hibája volt csupán, drágácska volt. Nem kicsit, nagyon.

Megérdemled, mormolta alig hallhatóan, így aztán bekerült a kosaramba. Drága vagy drágám, itt maradsz. Kosárba be, kosárból ki – ez így ment hetekig.

Pár hét után az üzlet tulajdonosától kaptam egy levelet. Érdeklődött, hogy mi a tervem a táskával. Most akkor megveszem vagy sem? A férjem nem engedi, hogy ilyen drága holmit vásároljak – írtam neki lányos zavaromban. Ha ennyire szeretném, írta ő, adna nekem rá egy zavarbaejtő árengedményt.

Mi tagadás, nem tudtam ellenállni. Csábos mosolyú zöld utat kapott.

Néhány hét elteltével meg is érkezett. Azonnal el kellett vinnem sétálni. Beletettem az irataimat, és semleges színű ruhát vettem fel, hogy jobban tudjon érvényesülni. Így korzóztunk egész délután. Örültem, és büszkeséggel töltött el, hogy az enyém lehet. Ezen a napon megfogadtam, hogy csak különleges alkalmakra tartogatom.

Aztán furcsa dolog történt. Eltűnt. Nyomtalanul. A pénzügyminisztériumi igazolványommal, és a gyermekem adóazonosítójával. Az ára nagyságából persze sejthettem volna, hogy van valamilyen különleges képessége. Valami paranormális láthatatlanná válási képesség, mi más.

Harmadszorra futottunk neki a mindenre kiterjedő kutatásnak. Feltúrtunk mindent, megnéztük az összes szekrényt, polcot, bőröndöt, és minden fellelhető helyet. A fiam tanácsára még a mélyhűtőbe is benéztünk. Semmi… Semmi és semmi.

Biztos van valami trükkje. Rá fogok jönni. Talán az újhold. 

Na de ha a legközelebbi újholdnál újra láthatóvá válik,  lógni fog a ROHADÉK. Kint az udvaron egy jó magas fán. 

Ha esetleg erre jársz, és látsz egy táskát a fán függni, rá se nézz, ne sajnáld. Emelt fővel menj tovább, kerüld a szemkontaktust, mert a végén még téged is behálóz…

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hát még nem adtam fel. Hazahoztam az biztos, azóta elnyelte a ház. Lehet aztán tényleg az lesz, hogy újraveszem. Hátha leárazzák…

  2. Éva Somogyi says:

    Szellemesen írtad le, jót nevettem, hogy lehet elveszteni egy nagyon vágyott táskát.
    Valahol ottfelejtetted.
    Szerintem fuss neki, és vedd meg mégegyszer. Talán nem is ezt, hanem egy másik modellt, hiszen a fenti modelled már “van.”


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!