Cinnamon 4X

Így vásárolhatsz az Alibaba.com oldalon

Az Alibaba.com a világ egyik legnagyobb online vállalata, a maga 386 millió vásárlójával. A forgalma minden negyedévben csúcsot dönt, és a tőzsdén is remekül teljesít.

Mégis mit tud ez a portál, mi sikerének a titka? 

Ez egy olyan portál, mely összehozza a keresletet a kínálattal. Alapvetően gyárak, gyártók állnak a kínálati oldalon, a keresleti oldalon nagykereskedők, kiskereskedők és az egyéb üzleti vállalkozások.

Egyéni vásárlók nagyobb értékű gépek, vagy különlegességek vételével próbálkozhatnak. 

Van tapasztalatom mind az egyéni, mind a céges üzletkötés menetében is, mert többször használtam már ezt a portált. Most megosztom veled a tudnivalókat. Tarts velem.

A közhiedelemmel ellentétben itt nemcsak kínaiak árusítanak kínai termékeket. Már régen nem. A cég túlnőtt a kínai kereskedelmen. Igaz, maga a portál kínai, de éppúgy találunk itt indiai, dél-koreai, és egyéb más nációjú eladókat, akik saját termelésű termékeiket próbálják piacra dobni.

Mit sem bizonyít ez jobban, mint az, hogy pár éve szerettem volna vásárolni egy onyx-ból készült lámpát. A legnagyobb megdöbbenésemre egy német úriember válaszolt, akinek Mexikóban vannak onyx bányái. Katalógust küldött, nagyon szép termékei voltak, de az üzlet sajnos nem jött létre. Én két egyformát szerettem volna vásárolni, de Németországban csak 1-1 db minta volt, Mexikóból meg gazdaságtalan lett volna a szállítás.

3b72e729-d77f-45f7-a9ac-48f36627008a

Hogy még jobban meggyőzzelek, most váltsunk interaktívra. A portál működésének bemutatását kezdjük kereséssel.  Kattints ide: Alibaba.com. Írj be találomra egy keresőszót: bag, clothing, stb.

A “kids clothing” gyermekruházat keresőszóra 77.400 találatot kapunk. Minden egyes találat egy terméktípust jelent, NEM TERMÉKET, nem eladót. 

Itt a területi eloszlás így néz ki:

Kids clothing

Ázsia is tovább tagolódik:

Kids clothing-1

Most, hogy tisztáztuk a termékek származási helyét, nézzünk egy konkrét példát.

Néhány hónapja egy ügyfelem megkért, hogy keressek neki nagyon olcsó (max. 10 USD) értékben női táskákat, melyeket itt Magyarországon kíván értékesíteni.

Irány az Alibaba.com. A “women bag” kulcsszóra 356.800 találat fogadott. Az eladók nagy része kínai, de indiai, olasz, török eladókat is találunk szép számmal. A keresést szűkítsük le ahogy tudjuk.

Választottam egy nekem tetszőt. (Itt nem a konkrét terméket választjuk ki, hanem a terméktípust. Ha egy műbőr kézitáskára kattintottál, akkor erre fogsz ajánlatot kapni. Ha egy vászontáskára, akkor arra).

Egyre népszerűbbek nálunk is az összeillő szettek, ezért a választásom erre az összeállításra esett. Itt azt látjuk, hogy a minimális rendelési darabszám 1000 db, ami többféle és színű termékből is összeállhat,  az ára 4,5-6 USD között mozog.

bag-2

Ha lejjebb görgetünk, látjuk még azt, hogy milyen feltételeket kínálnak, kérésre másféle anyagból, saját logóval ellátva is gyártanak.

bag-3

Még lejjebb görgetve láthatunk még a kínálatukból néhányat, és a gyárról is kapunk némi információt.

bag-4

A gyártó minden adatát egyébként a jobb felső sarokban a névre kattintva is elérhetjük.

bag-5

Ha tetszik amit látunk, küldjük el az ajánlatkérésünket. Ehhez először regisztrálnunk kell. Az űrlapon leírhatjuk, hogy pontosan mire gondoltunk, hány darabot szeretnénk vásárolni, stb. Túl sok ajánlatkérést ne küldj el egyszerre, mert nem fogod tudni kezelni a rengeteg visszajövő ajánlatot. (tapasztalat)

Kattintsunk a Contact Supplier gombra bag-6, vagy azonnal is kérhetünk információt a chat-en.

 

bag-7

 

Ha ez megvan, küldjük el az ajánlatkérést. Amint elküldöd, a kérésed az Alibaba.com kiajánlja. A választott kereskedőn kívül még 9 eladó kap lehetőséget arra, hogy a keresett termék, és az általad megadott paramétereknek megfelelő ajánlatokat küldjenek. A 9 leggyorsabbnak. Az ajánlatok emiatt elég gyorsan meg is érkeznek, a gyártó rövid ismertetőjével, és egy katalógussal mellékelve.

Ha a 10 ajánlattevőből sikerült kiválasztanod a megfelelőt, kezdődhet a tárgyalás.

Először érdemes próbaterméket kérni. Ez sok esetben ingyenes, bár a postaköltséget ki kell fizetni. Tájékozódj a gyártás részleteiről, a határidőkről, a fizetési ütemezésről, a  minőségi problémák kezeléséről és a szállítás ütemezéséről.

Ha mindez megvan, akkor megszülethet a megállapodás.

Erre figyelj:

  • Ha még csak most kezded, sok cég megengedi a kevesebb rendelést, afféle welcome rendelést, csakhogy lásd, mennyire jók (a termékek adatlapján is látod van-e erre lehetőség)
  • Különböző gyáraknál különböző rendelési minimumok vannak, ne sajnáld az időt rá, nézz körül, optimalizáld a mennyiséget, és a szállítási díjat.
  • Ha eddig csak magánszemélyként vásároltál, vedd figyelembe, hogy itt nincs ingyenes szállítás, de kártyás fizetés szerencsére igen. Így a külföldre történő átutalás díján tudunk spórolni.
  • Légy tisztában a vámszabályokkal. Ha cégként vásárolsz, szükséged lesz egy VPID számra. A kereskedelmi vámolással kapcsolatban ajánlom a posta oldalát, de a futárcégek honlapján is tájékozódhatsz.

Mint említettem, van lehetőséged 1-1 darabot is venni, pl. nagyobb gépek (pl. kozmetikai gépek), vagy különleges holmik esetén. Minden egyéb kérdésedre választ kaphatsz ezen az oldalon.

Keress bátran, nézelődj, köss üzletet! 

Kívánok jövedelmező, és hosszú távú külföldi kapcsolatokat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!