Cinnamon 4X

Így vásárolj gyűrűt a neten

Külföldről nagyon szép, egyedi gyűrűket vásárolhatunk, mégis sokakat visszatart, hogy nem tudják felpróbálni a kiválasztott darabot. Lehetséges megfelelő méretű gyűrűt választani próba nélkül? Éppolyan lehetséges mint ruhát vagy cipőt, csak tudnunk kell a megfelelő méretet.

A méret eldöntéséhez nincs szükségünk másra, csak egy mm beosztású vonalzóra, és egy kényelmes, jó méretű gyűrűre. Megmérjük a gyűrű átmérőjét, feljegyezzük a kapott mm-ben kifejezett értéket, és kikeressük a lenti mérettáblázatból a méretünket.

image

Ha nincs olyan gyűrűd, melyet használni tudnál a méréshez, ezt a segédeszközt is igénybe veheted. Kinyomtatod, az ujjad köré tekered, és máris látod a méreted. (miután kinyomtattad, ellenőrizd a mérőszalag megadott hosszúságát, nehogy torz eredményt kapj)

 

image

Ha tudod az átmérő mm-ben meghatározott érékét, a világ bármely pontjáról vásárolhatsz gyűrűt,  ehhez elég egy efféle konvertáló táblázat. 

image

Most, hogy már tudod mekkora a gyűrű méreted, nézzünk egy konkrét példát. Kínából történő vásárláskor az első táblázat lesz a segítségedre.  

A táblázat szerint az én méretem: 8-as.  Elsőként keressünk egy szép töltött arany gyűrűt az eBay-en. Kattints ide, hogy lásd te is, milyen eltérő módon méreteznek: KERESÉS

Példának okáért, itt ez 10 karátos töltött fehérarany gyűrű. A méret itt egyértelmű: Size 8, tehát jó.

image

Akkor se ijedjünk meg, ha a méret mellett mindenféle betűket látunk. Lehet, hogy többféle méretjelző betűt láthatunk a leírás mellett, de az meg attól 7-es, vagy 8-as, csak pl. az UK méretezés is mellé van írva. A gyűrű adatlapján is van mérettáblázat, érdemes azt is megnézni.

image

Kukkantsunk be egy amerikai webshopba is a biztonság kedvéért, a Love and Pride-ba. Itt van ez a különleges titánium gyűrű, gyémánt kővel. A méretezés ugyanaz, mint amit az első táblázat alapján kiderítettünk, így könnyedén tudunk választani.

image

Ugye nem is olyan nagy ördöngösség a netes gyűrűvásárlás? Már csak választani kellene tudni a hatalmas választékból! Na az lesz a nehezebb …

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!