Cinnamon 4X

49,99 dolláros szuperolcsó tablettel sokkol az Amazon

Egy hónapja röppent fel a hír,  mely szerint az Amazon minden idők legolcsóbb tabletét kívánja piacra dobni. Annyit lehetett csak tudni, hogy az ára 50 dollár lesz, többet nem. Természetesen elindult a találgatás, vajon ennyi pénzért mit kapunk? 

Vége a találgatás időszakának, a tablet előrendelhető. 2015. október 27-e lesz a piacra kerülés dátuma. A Fire család legkisebb tagjának induló ára: 49,99 USD, ami nagyjából 14.000 forintnak felel meg.  Az olcsó árat még az is tetézi,  hogy a szállítás INGYENES, sőt van egy olyan akciójuk, hogy 5 tablet megvásárlása esetén egy hatodikat kapunk ajándékba.

Az ajánlat, és az összes további tudnivaló itt érhető el:  Amazon Fire – $49

image

Általában az ember egy ilyen olcsó cucctól távol tartja magát, de ha hiszünk a Jeff Bezos vezérigazgatónak, akkor nem az ár alapján ítélünk. Mindenki számára elérhető, olcsó tabletet kívántak piacra dobni a közelegő ünnepekre tekintettel, ajándékképpen. Ez az Amazon nagy dobása, mellyel még nagyobb piacot akar magának kihasítani. Ha már veszel egy tabletet náluk, akkor talán választasz hozzá még ezt-azt, tokot, vírusvédelmet, és nem is beszélve a saját fejlesztésű applikációk hadáról. Felmérések is azt bizonyítják, ha vásárolsz valahol, és elégedett vagy a termékkel, és a hozzá nyújtott szolgáltatással, van rá esély, hogy legközelebb is náluk kezded a böngészést. Lehet benne valami …

Ezek után gondolom már mindenkit csak az érdekel, hogy mit is kapunk a pénzünkért?  Mi az ami ebbe a 14.000 forintba belefér?

Ennyi pénzért egy 7″-os, tehát a legkisebb méretű tabletet kapjuk, mely  az ígéret szerint egy feltöltéssel 7 órai használatot, filmnézést tesz lehetővé.

Itt egy összehasonlító táblázat a technikai adatokkal:

image

Ami a táblázatból kiderül:

  • színben nincs választék,
  • a felbontás a többihez képest rosszabb, de ez ebben a méretben még teljesen megfelelő
  • a belső memóriája mindössze 8 GB, melynek a nagy része már törölhetlen, előre telepített alkalmazásokkal tele van, viszont jó hír, hogy 128 GB-ig bővíthető 
  • nem sztereó hangzású a hang

Mi az ami nem derül ki a táblázatból?

  • Ennyi pénzért el kell viselnünk, hogy a tablet zárt képernyőjén az Amazon különböző reklámokkal bombázzon minket. Lehetőségünk van a reklámok kikapcsolásával megvásárolni a tabletet, akkor persze az induló ár 65 USD-ra emelkedik. Ha az olcsóbb verziót választottuk, és idegesítőnek találjuk a reklámokat, később is megszabadulhatunk tőlük, néhány extra dollár leszurkolása után.
  • 38 millió film, zene, játék, applikáció letöltésének lehetősége, melynek egy része ingyenes.
  • Egy sajátos android rendszer fut rajta, mely azt is jelenti, hogy nem a Google Play lesz az a hely, ahonnan letöltést kezdeményezhetünk, hanem az Amazon saját App Store-ja.
  • Mielőtt az ember beteszi a kosárba a tablelet, különböző opciókat lehet hozzá vásárolni. A magam részéről én a védőtokot és az SD kártyát biztos nem itt venném meg, van erre olcsóbb lehetőség is.

image

Megéri az árát?

Munkaeszköznek nem választanám, de tökéletes lehet annak, aki még csak most ismerkedik a tabletek, és az internet világával. Megnézni néhány e-mailt, böngészni a neten, játszani és videót nézni rajta – ezekre a feladatokra kiváló. Kisebb gyermekek számára is remek ajándék lehet, nekik nem is kell komolyabb, egy ilyen strapabíró készülék számukra teljesen elegendő.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!