Cinnamon 4X

Van egy jó fotód? Bánj vele kreatívan! 1. ötlet: scrapbook

A digitális technika térhódításával fotóink is mostoha körülmények közé száműződtek, pendrive-ok, számítógépek tárolóegységein vergődve várva a szabadulást. 

Pedig milyen jó is a nyomtatott képeket elővenni, nézegetni, lapozgatni, rácsodálkozni a falon, vagy keretbe zárva a szekrényekben.

Azt mondom szabadítsuk ki őket!

Szokásomhoz híven külföldi webshopok kínálatában néztem szét ötletek után kutatva, és találtam is szép számmal, így az elkövetkező posztok erről fognak szólni. Fotók kreatívan, albumban, falon, csak úgy lógva, majd meglátjátok…

Megcsíphetett valami kreatív légy, mert kedvem támadt egy saját élményalbumot készíteni, így kezdjük a scrapbook-kal.

A scrapbook egy saját ízléssel fűszerezett kreatív fotóalbum, melyet akár magadnak, akár ajándékba is készíthetsz. A lapokat te fűzöd össze, a borítót te készíted, a fotókat mindenféle személyes információval, kedvességgel, egyéb díszítőelemekkel látod el, így lesz személyes és egyedi.

Én most első körben egy fekete-fehér összeállítást fogok készíteni. Nem fogom túlragozni, nagyon egyszerű lesz. Ehhez szükségem lesz hófehér vastagabb lapokra, és egy kartonra fedélnek. 

A fedélre egy lézervágott képet gondoltam tenni, mutatom miket találtam, azt hiszem az egyik madárka lesz a nyerő.

Scrapbook2

Miután kilyukasztottam a fektetett A/4-es lapokat, összekötöm egy fekete szalaggal az oldalát. Valami ilyesmire gondoltam:

Scrapbook3

A fedélre elég is ennyi. Aztán jöhetnek a fotók. A fehér belső lapokat még mintával látnám el, bélyegzőnyomattal. A kör csipke bélyegző nagyon tetszik, de a többi is jöhet. Ami nincs fa fogantyúra ragasztva, azoknak a hátulja ragad,  kell még hozzá egy műanyag lap, amire ráragasztjuk, és használat után cseréljük a pecsételendő mintát.

Scrapbook1

Hát ilyen lenne az én fekete – fehér albumom. Gondolkodok még retróban is, az is jó téma.

Ha nem akarod a véletlenre bízni a kreatívkodást, a kész szettek közül is választhatsz. Ebben minden benne van, ami egy ilyen albumhoz szükséges.

scrapbook4scrapbook4-1

Vagy vannak csak papír összeállítások, amelyek már meghatározzák a hangulatot.

scrapbook4-2 scrapbook4-3

Ha ez még nem lenne elég, lehet még ragasztgatni ezt-azt a fényképek mellé.

scrapbook4-4 scrapbook4-5

Vagy csak pecsételni, ahogy kedved tartja.

scrapbook4-6 scrapbook4-7

Kedvet kaptál? Akkor elő a régi gombokkal, nem használt csipketerítőkkel, és ha még megvan a gyerek megunt nyomdája is jöhet!

Alkossunk!

(Azért majd megmutatod? Érdekel!)

Az ötleteket a Magyarországra ingyenesen szállító Sarah’s Happy Store, és a Dekor Specialist kínálatából válogattam. A csipke nyomdákhoz egy keresőlink ITT.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!