Cinnamon 4X

Legyen saját mini robotkerted

Eddig jobbára csak a tengerentúli webshopokról írtam, de most szétnéztem Európában is. Itt van mindjárt ez az észt webshop, mely a jövő növénytermesztését kínálja.

Az alapötlet zseniális. Kert, amiben minden be van előre programozva, némi víz, és áram szükségeltetik hozzá, na és idő. 20 nap. Ennyi idő pont elegendő egy mini fűszeres kertecskének.


Az ötlet egy észt fiatalembertől, Mattias Lepptől származik.

Amikor először láttam ezt az innovatív megoldást, először is Louis de Funès filmje jutott eszembe, amikor a saláták egy gumiszerű anyagból készítve, a futószalagról gurultak le.

Aztán elgondolkodtam. Rohanunk ide-oda, a sivatagi kiképzést jól viselő növényeink bírják csak az életritmusunkat. Aki saját növényt nevelgetni próbált valaha, sok kudarc érhette, a munkáját nem mindig koronázta siker. Aztán jött egy ember, aki gyerekként percről-percre figyelte, hogyan lesz a magból növény. Hosszú tanulmányozás, kísérletezés után megszületett az intelligens cserép, és láda, melyben minden adott a növény fejlődéséhez. Lehet ez fűszernövény, eper, de akár virág is.

IHHS2013-ClickandGrow-3

strawberry_tr_1 tomatocockscomb_ls_1_1_1024x1024

Nem állt meg ennyinél, előállt a  robotkert ötletével. És igen, 2015. októberében debütál.  Bármikor friss saláta, paradicsom, saját zöldség? Jól hangzik…

robotkert

Vajon ez lesz a jövő? 

A képek, információk az észt Click and Grow webshopból származnak. Ha további információt szeretnél, esetleg érdekel a többi megoldás, látogasd  meg a weboldalukat itt: Smart Herb Garden.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!