Cinnamon 4X

Tükröm, tükröm – avagy ilyen az olasz pavilon a milánói világkiállításon

Az október végéig nyitva tartó Expo Milano egyik fő attrakciója az olasz pavilon. Ha már Olaszországban van az expó, akkor a rendező országnak kötelező valami felejthetetlent, utánozhatatlant letenni az asztalra. A pavilon előtt várakozó több órás sor, és a visszajelzések is azt bizonyítják, sikerült a terv. A korrupciós vádaktól, botrányoktól sem mentes, óriási pénzösszegeket felemésztő építkezés végeredménye lélegzetelállító. A monumentális Palazzo Italia 27000 m2-es épülete, az olaszok kreativitását, kulináris hagyományokat, történelmi emlékeket is felvonultató ötletes megjelenítéssel mutatja be Itália értékeit.

305

A pavilonhoz tartozik ez az “Élet fája” nevet viselő attrakció, mely bizonyos időközönként zenés, fényekkel,  nyíló virágokkal, és füsttel tarkított műsorral ajándékozza meg az arra járót, vagy az éppen az olasz pavilonba bebocsátásra várakozót. Sötétedés után a fa fényjátékkal tér vissza.

308310

A pavilon méretei belülről is elképesztőek.

 312

A kiállítótér egy egyszerű, de annál hatásosabb ötleten alapul. Óriási tükörszobák, melynek az egyik fala kivetítő, a többi fala, mennyezete, padlója tükör. 

Valahogy így:

318

Akár egy kaleidoszkóp.

317

A végeredmény elképesztő. Az állandóan változó képek szédítő látvánnyal, különleges élménnyel ajándékoznak meg.

321-1323-1319324-1322

A virtuális élményszínház után még többféle kiállítás megtekintésére nyílik alkalmunk, többek között erre az Olaszországban fellelhető gyógynövényeket bemutatóra.

326

Akinek ez nem volt elég, még meglátogathatja a kisebb olasz pavilonokat, pl. ezt az olasz borokat bemutatót, ahol természetesen kóstolni is lehet.

304

A világkiállítás pavilonjait bemutató sorozat folytatódik, legközelebb a németek ötletes pavilonját mutatom meg.

Fotó: Hasszán Tamás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!