Cinnamon 4X

Világkiállítás magyar módra

„Megy a gőzös, megy a gőzös…” hallatszik ki a jól ismert dalocska, a 2015. október végéig tartó világkiállítás magyar pavilonjából Milánóban.

Takaros, muskátlival beültetett előkert, fafaragó, kosárfonó, ékszerkészítő és hagyományos kürtőskalács csalogatja a vendégeket betérésre. 

337

339

Mit rejt ez a hordó alakú épület? Lépjünk be, nézzünk szét!

335

A bejáratban egy oroszlános kút Szentkirályi vize kínál kóstolót. Igen, vízben jók vagyunk. Kevés olyan ásványvíz létezik a világon, ami nitrát és nitritmentes, nekünk még van ilyen.

340

Népművészek, paprika a plafonon,  néptáncműsor, jó hangulat. Egy kis vonatozás, együtt táncolás, hamisítatlan magyar környezet, családias légkör.

341

346

Egy trendi, hipermodern magyar fejlesztésű zongora, melyet  Bogányi Gergely és alkotói csapata álmodott meg, és dolgozott rajta több mint hét évig.

343

Amit még láthatunk: képzőművészeti alkotások, hazánk állatvilágáról készült gyönyörű képek, és  33 különféle magyar fa, gyümölcs, zöldség és tradicionális magyar gyógy- és fűszernövény.

Ha valaki megéhezik, a pavilon feletti étteremben választhat a hagyományos magyar étkekből.

352

336

353

Megismerkedhetünk a hungarikumok egész sorával, és termálfürdő kultúránkkal, egy mini kiállítás keretében.

356

Akinek megtetszik a magyar hangulat, a shop-ban vásárolhat némi hungarikumot, szalámit, piros paprikát, tökmagolajat, esetleg Tokaji bort. 

355

Hát ilyenek vagyunk mi, magyarok a világkiállításon Milánóban, 2015-ben.

Érdekel a többi pavilon is? Vannak még kedvenceim, óriási technikai bravúrral, ezernyi ötlettel, és néhány nagy csalódás is, így folytatom. Tarts velem legközelebb is.

A fotókat Hasszán Tamás készítette.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!