Cinnamon 4X

Mi lesz veled Európa? Megállítható a bevándorlási hullám?

Mi lesz veled Európa? Megállítható a bevándorlási hullám? A megfékezés nem lesz könnyű. Az ok egyszerű: túl sokan vagyunk. A túlnépesedést jósló prognózis beigazolódott.

1970-ben a Föld lakossága 3,7 milliárd fő volt.

 image

 

2015-ben 7,3 milliárd, tehát a szám megduplázódott. A diagrammon látható előrejelzés szerint kb.2060-ban érjük el a 10 milliárdos létszámot.

image

A megnövekedett népességnek élettér kell, megélhetés, otthon, biztonság. Sok országban a friss víz is probléma, emellett Európában és Észak-Amerikában mértéktelen pazarlás folyik, minden elérhető, élhető. A világ bejárható lett, az oktatásnak köszönhetően bárki tanulhat idegen nyelveket, és már gyermekkorban szembesülhet a ténnyel, hogy van olyan hely, ahol jobb az élet. A szebb jövő reményében egyre nagyobb tömegek indulnak el, hátrahagyva mindent. A célországba való eljutás sokszor hónapokig tart, de a cél érdekében vállalják a megpróbáltatásokat. A Nyugat-Európát hosszú évek óta sújtó bevándorlási áradat folytatódik, és erősödik. Jelenleg az EU lakosságának 10 %-a bevándorló.

A 45 év alatt megduplázódó népességnövekedéshez ráadásul Európa igen keveset tett hozzá. Egyre kevesebb gyermek születik. Az évek óta tartó egy gyerekes családmodell megtette a hatását, fogy a népesség. A népesség szinten tartásához, minimum két gyermekre lenne szükség minden családban. Minden európai kormány próbál kedvezményekkel, juttatatásokkal kedvet csinálni a gyemekvállaláshoz.

image

A fejlett orvostudománynak, és az életkörülmények javulásának köszönhetően tovább élnek az emberek, elöregszik a lakosság. Ha nincs elég gyerek, a rendszer előbb-utóbb összeomlik. Az idősödő lakosságot nem lesz aki eltartsa, megélhetésüket, egészségügyi kiadásaikat fedezze, kevesebb adóbevétel folyik be, mint amennyi szükséges lenne.

Mi a megoldás? Ha nem születik elég gyerek, akkor marad a bevándorlás? Ha ez az EU-n belülre korlátozódna, talán ez nem is lenne akkora gond, bár minden ország hasonló gondokkal küzd, és akkor az „agyelszívás” problematikájáról még nem is ejtettünk szót.

Nyugat-Európában a bevándorlási folyamat már régóta tart, tömegekben érkeznek távol-keleti, indiai és egyéb országok lakói. A nagyvárosok lakossága felhígult, egyre rosszabb a közbiztonság. Milánó egy külvárosi szállodájában laktam júniusban, a helyzet elkeserítő. Olyat éreztem, amit itthon soha, féltem az utcán. Azt hiszem, ez nem kell nekünk.

image

Nyilván különbséget kell tenni a politikai menekültek, életet veszélyeztető helyzet elől otthonuk ideiglenes elhagyására kényszerülők, és a gazdasági megfontolásból véglegesen áttelepülők között.

Súlyos kérdések foglalkoztatják a közvéleményt, és Európa kormányait, melyek sürgető válaszra várnak.

Engedjünk, vagy ne engedjünk? Kapcsoljuk fel a szemellenzőt, és hagyjuk, hogy a világ túlnépesedett fele megoldja a saját problémáját, vagy engedjük a tömeges bevándorlást, kockáztatva ezzel saját megélhetésünket, létünket, biztonságunkat? Megőrizhető csorbulásmentesen a kultúránk?

A jobb élet lehetősége mindig vonzó lesz. De a bevándorlók tudják mire vállalkoznak? A tájékozató kampányok célja, hogy a bevándorlást fontolgatók kétszer meggondolják az útnak indulást. Arra, hogy az élet mennyibe kerül egy nyugati országban, és miből és hol akarnak élni, általában nem gondolnak. Fontos, hogy azt is tudják, alkalmazkodniuk kell. Tiszteletben kell tartani a kultúránkat, átvenni a szokásainkat, és nem fordítva.

Egy biztos, ez a világ már sohasem lesz az, mint azelőtt volt. Súlyos döntéseket kell meghozni, korlátozni, szabályozni, és határozottan fellépni mindenféle terrorcselekmény ellen, melynek a legfőbb célja a globális félelemkeltés. Gyermekeink számára is élhető világot kell örökségül hagynunk, és számunkra is megteremteni a szebb jövő lehetőségét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!