Cinnamon 4X

Kipróbáltam milyen a Joci Pláza Budapest

Feltérképezem a budapesti Joci Plázát, amit közismertebb nevén Józsefvárosi Piacnak hívnak. Tulajdonképpen ez csak az utód, az igazi Józsefvárosi Piac pár évvel ezelőtt megszűnt. Azt gondolták ezzel megszűnik a kínai olcsó vásár, és minden ami ezzel jár, de nem így lett. Átköltözött a szemben lévő oldalra, és birtokba vette az egész volt Ganz-MÁVAG 43 hektáros ipartelepét. 

Kicsit féltettem az autóm, de mint kiderült kár volt. Az én szürke Suzukim eltörpült a rengeteg BMW, Mercedes, Porsche és VW Passat között. 

A Kőbányai útra nyíló csarnokokban árusítanak kiskereskedelmi mennyiségben, valahogy így:

image

Ezekben a csarnokokban olcsó tömegcikkek kaphatóak, ruhák, cipők, és mindenféle kütymürütty.

Az udvarra tévedve már más kép fogad. Szépen kialakított üzletek sorakoznak egymás mellett, jobbnál jobb cuccokat árusítva.

image

Egyetlen bökkenő van csupán, majdnem minden üzlet bejáratán egy ilyen lehangoló tábla fogad:

image

Na jó, de akkor hol lehet nem nagy tételben vásárolni? 

Kicsit átgondolatlanul van ez ez egész megszervezve. Az udvaron véletlenszerűen lehet itt-ott találni egy-egy normálisabb üzletet, ahol egyáltalán szóba állnak velünk. A régi piac állítólag egy nagy csarnokba költözött, ez a kisker, de mi nem találtuk meg.

Minőségi kisszériás holmikra is akadhat az ember, megfizethető áron, ehhez viszont idő kell, és türelem.

Itt van a kedvenc indiai/nepáli üzletem is (Gia Gold), melyet félévente meglátogatok. A magyarul kifogástalanul beszélő indiai tulaj nagyon büszke rá, hogy többek között Falusi Mariann is itt vásárol 🙂 Mit árul? Mutatom.

Ide is megérkeztek a szivárványszínű nyári ruhák, és kendők.

image

Ezen kívül a szokásos indiai ruhák, és kézműves nepáli felsők kaphatóak itt.

image

Útközben sokan megállítottak. Vagy a számla-számla mantrát fújták, vagy márkás parfümöt, napszemüveget akartak ránk sózni. Köszönjük nem, mondtuk minden alkalommal, rábeszélésként az egyik azt mondja nekem: nyugodtan megveheti, ez nem hamis, hanem lopott… Na pláne nem kell…

Nem lenne teljes a kép a török lakástextil üzletek nélkül. Ezek elég nagy, és normális, tiszta boltok. A nagyáruházak többségében is török szőnyegeket árusítanak, itt a töredékéért megvehetjük ugyanazt. Vicces volt, hogy az egyik ilyen boltban az egyik török tulaj mögötti falon az Oszmán Birodalalom térképe függött. Hogy ebben mi is benne voltunk anno? Hm… Az idő mindent megszépít!?

image

Az Orczy térhez közelebb eső  bejáratnál az udvaron több óriási háztartási üzlet nyílt, itt nagyon jó áron árusítanak edényeket, konyhafelszerelést, műanyag cuccokat. Sikerült nekem is jól bevásárolnom 🙂

Van itt még furcsa zöld leveleket, és tüskés gyümölcsöket árusító zöldséges, számtalan kínai kajálda, és kínai szupermarket is, melyből a fele cuccról nem tudom mire való 🙂

Nagyjából ilyen a Joci Pláza.

Hogy én mit vettem? Érdekel? Facebook oldalamon megmutatom. Kattints IDE.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!