Cinnamon 4X

Bizarr kozmetikai alapanyagok, avagy mi jön még a csiga után?

A csiga kivonatot tartalmazó készítményeket valahogy megszoktuk, a kígyó és méhméreg is rendben van, hatékonyságuk bizonyított. A juh méhlepényéből készült placenta kozmetikumokat némi kétkedéssel, és fenntartással, de elfogadtuk. Mi jön még ezután? Lehet a bizarr összetevőket fokozni? 

A koreai szépségipar óriási összegeket költ természetes összetevők felkutatására, melyet aztán termékeikben fel is használnak. Hatóanyag tartalmuk a nyugatiak sokszorosa. Évek múlva általában a nyugati cégeknél is megjelennek ezek az összetevők, ha nem akarsz addig várni ez a poszt neked szól, nézzük az újdonságokat!

Madárfészek

Mit keres egy hidratáló, bőröregedést gátló krémben a madárfészek?  A kozmetikumhoz felhasznált anyaghoz a fecske fészkét takarítják be, de nem úgy hogy szegény fészek nélkül maradjon, mindegyikből csak egy keveset vesznek el. A kivont anyag rendkívül sokféle, a bőr számára hasznos összetevőt tartalmaz. (gliko-proteinek és aminosavak, és esszenciális ásványi anyagok, mint a vas, magnézium, kálium, nátrium és kalcium)
bird nest

Amit tud: 

  • Hidratálja még az irritált és nagyon száraz bőrt is
  • Niacinamid  tartalma világosítja bőr tónusát
  • Az adenozin javítja a bőr rugalmasságát
  • Kiegyensúlyozza nedvesség és az olaj szintet a bőrben
  • Késlelteti a bőr öregedését

Kecske és szamártej

A tej nem új a szépségiparban. Gondoljunk csak Kleopátrára, vagy a “tejben-vajban” kifejezésre. Mégis ha tejre gondolunk, elsőként nem feltétlenül a kecske és szamártej jut az eszünkbe. A kecsketej rendkívüli mély hidratáló erővel bír  Ceramid, hyaluronsav és a lecitin tartalmának köszönhetően. A szamártej regenerálja a bőrszövetet, javítja a rugalmasságot és összehúzza a pórusokat.Láthatóan csökkenti a ráncokat.

KecsketejDonkey milk

Harakeke mag olaj

A harakeke növény magjából kinyert olaj tökéletes hidratáló hírében áll,  legtöbbször más gyógynövények kivonatával keverve árusítják. (Pl.kamilla, levendula, stb.) Teljesen természetes, semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmazó készítmény.

Harakeke növény

Harakeke növény

Harakeke oil

 

Lózsír

Ez elég bizarrul hangzik, de valamit mégis tudhat, ha a kínai hagyományos népi gyógyászatban évszázadok óta használják. Antioxidáns tartalmú, gyógyítja a hegeket, halványítja a stíriákat. Hidratáló, ránctalanító, szeplőhalványító.

Lózsír

Hogy elutasítjuk, vagy megszeretjük őket ki tudja. Egy próbát mindenesetre megér!

Ha ki szeretnéd próbálni bármelyiket, az eBay-en megtalálod.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!