Cinnamon 4X

Leszerelő amerikai katona jóravaló feleséget keres…

A forgatókönyv mindenhol azonos: leszerelő, vagy friss nyugdíjas amerikai katona egy gyermekkel  jóravaló feleséget keres.

A facebook remek induló színtér.

Ő az “én” amerikai katonám: Dennis. Leszerelés előtt álló, özvegy, Afganisztánban szolgáló katona, aki egy szem szőke gyermekét egyedül neveli. A Facebookon talált rám, nagyon teszem neki. Mivel esténként unatkozik, a leszerelés utáni életét tervezgeti.

image

Helikopter pilóta.

image

Szőke gyermek jobb szélen. 

image image

Kedvesen megírtam neki, hogy férjem van és gyermekem, akiket szeretek, próbálkozzon másnál. Nem nagyon érdekelte.

Hallottam már az efféle csalásról, és mivel egy ritka ronda kíváncsi ember vagyok, látszólag belementem a játékba, válaszoltam a leveleire. Kíváncsi voltam, mikor fogunk eljutni a pénz kérésig.

Minden este írt, elmesélte a napját, és minden alkalommal hozzátette, hogy egész nap csak az estére vár, amikor soraimat olvashatja. Terve szerint egy edzőtermet szeretne nyitni Amerikában, és szeretné ha odaköltöznék, és társa lennék ebben.

Egyre többet kérdeztem mindenféle dologról,  de nem lehetett a kerékvágasból kilendíteni. A kérdésekre persze nem válaszolt. Az volt az érzésem, hogy egy előre megírt nőbódító szöveget másolgat. 

Pár nap után meguntam. Végiggondoltam, ha én egy magányos, jó szóra éhes nő lennék, biztos jól esnének ezek a szavak, és valószínűleg bedőlnék neki. 

Valami cselt kellett kieszelnem, hogy az ügy végére jussunk – ha harc, hát legyen harc. 

Mivel egyre gyakrabban írta, hogy nagyon rossz kedvű, így beugrott valami. Elküldtem neki kedvderítőként a Grammy díjas keresztény zenész, Kirk Franlin: Smile című videóját. Afrikából származó barátnőm révén tudom, hogy ez az előadó nagyon népszerű arrafelé. 

A videó mellé, úgy mellesleg megírtam neki, hogy nem szeretek olyan emberrel beszélgetni, aki másnak adja ki magát. Azt gondoltam, téma lezárva, többet nem hallok felőle. 

Nem így lett. Meglepő fordulat történt. A levél elküldése után egy jóképű, fiatal, színes bőrű fiú jelölt ismerősként a Facebookon. Azonnal jött levél is mellé. Ő is keresztény, és most nagyon szégyelli magát. Elnézést kért, hogy be akart csapni, és kérte hogy legyünk barátok. Terhes barátnőjéről küldött képeket, és kért hogy értsem meg.

Győzelmi mámorban úsztam! Lelepleztem egy csalót. Természetesen nem válaszoltam neki, azt hiszem nem lett volna értelme. Mit tudtam volna írni? Megfenyegetem? Biztos nagyon érdekelte volna….

Most csak azt remélem nem egy internet kávézóban üldögél, és másolgatja a leveleket. Lányok, asszonyok ne hagyjátok magatokat átverni!

Már majdnem elfelejtettem ezt a sztorit, egészen tegnapig, amikor ez az ember jelölt ismerősnek a Facebookon … Gondolom nyugdíjas, és csak rám vár 🙂

image 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Fizetni biztos nem kell a nyugdíjba menetelért, pláne nem egy Ghánai bankba. Ez egy abszolút logikátlan helyzet!

 2. Ilona Debreczeni says: (előzmény @agnessa)

  köszönöm
  tehát akor ilyen nincs
  hogyan mehetnek nyugdujba ?k

 3. Ilona Debreczeni says:

  Szép napot!
  Segitséget szeretnék kérni valoban van e olyan az amerikai katona afganisztánban szolgálonak a társának kell a nyugdijazást meginditani és ehhez fizetni kell 700 dollárt egy GHÁNAI bankba?
  ennek fejében kap egy csomagot ami iratokat tartalmaz és pénzt? vagy csak csalás?
  köszönöm a segitségeteket

 4. Kokusz says:

  Barátnőmet is megtalálták. Ő elment a rendőrségre. Az utasításuk alapján válaszolgatott nekik. Most elküldtem neki a cikket. Sajnos sokan bedőlnek… Pedig ez egy banda, akik mindenhol lecsapnak.

 5. Etelka Fodorné says:

  de sok ilyen egyént le tíltottam már!!! Nem lehet belőlük kifogyni!!!! Ennyire hülyének nézik a magyar idősebb nőket???

 6. Ferencné Kosztolánszky says:

  Így már legalább értem, miért keresnek meg idegenek, főként amerikaiak, fiatalok, idősebbek, barnák, fehérek!
  Soha, egyetlenre sem reagáltam!
  Köszönöm ezt az írást…mindig, minden körülmények között nagyon óvatosnak kell lennünk!
  A virtuális világban pedig főként!

 7. Kornélia Mátra says:

  Ismerős az eset 🙂

 8. Szia! Az a helyzet, hogy nem az ismerkedéssel van a baj, nekem is van sok virtuális barátom. Itt a szándék az amit fel kell ismerni. Van olyan ismerősöm, aki egy ilyen állítólagos katonának jó sok pénzt küldött, a kinti életének az elindításához. Na ez a baj. És egy ilyen ügy jó sokáig elmehet…

 9. Éva Dallos Bihari says:

  Nagyon érdekes cikk. Én pl. a skype-on kapok felkéréseket a partnerlistámra. Kb.8-10 jelentkező volt már, mindegyik Amerika különböző államából,persze angolul, amely nyelvet én nem beszélem folyékonyan, de nem is akarok kapcsolatot teremteni, mellőzöm őket. Fogalmam sincs, hogy a skype-on hogy jut hozzám, igaz a facebookon sokat kártyázok és ott minden náció megtalálható.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!