Cinnamon 4X

Mit csinál egy horgász télen?

A telet nem szeretik a horgászok. Kevés kivételtől eltekintve ugyanis ez holtszezon. De mit is csinál egy megrögzött horgász télen? Megváltozik, és elfelejti a pecát pár hónapra? Nem valószínű. Akkor mégis mit?

1. Bojlit költöztet, és szagolgat
A csalizáshoz használt bojlinak két ellensége van ha a fűtetlen kamrában lakik: az egerek és a fagy. Amikor beköszöntött a hideg, ezek a csalis vödrök észrevétlenül beszivárogtak az irodámba. Különböző illattal bírnak, így mindegyikről szagmintát kellett venni. Az iroda így eper és vanília illat keverékében úszik. Mára eljutottunk odáig, hogy a mellékhelyiségben csak lapjával lehet közlekedni. A kolléganőm ma megkérdezte, hogy megmoshatja-e a kezét. Nem értettem mi ez a kérdés, mindaddig míg meg nem láttam, hogy a mosdóban a frissen vásárolt úszók állomásoznak 🙂 Egyszer csak kitavaszodik.

2. Kis halakat teleltet
Ezek a szegény halak késő ősz óta laknak nálunk, kint egy hatalmas vaskádban. Csalihalnak lettek megvéve, aztán nem kellettek, így maradtak. A macskánk rendszeresen látogatja őket, nehogy unatkozzanak. Friss levegőről is gondoskodott a párom, amikor létra híján a vaskádra kellett felállni valamiért, a vaskád lába kitörött, felborult, a víz kifolyt, a halak fele a földön levegőzött. Szerencsésen sikerült a vaskádat téglalábra állítani, és a halakat egy lepkehálóval villámgyorsan összeszedni. Minden hal jól van, és várja a macska aktuális napi látogatását. Egyszer csak kitavaszodik.

3. Vásárolgat
Az egyik legjobb délutáni foglalatosság a pecabolt látogatás. Ilyenkor vannak a legjobb leárazások, és az újdonságok is megjelentek. Van több kiállítás, melyeken egy magára valamit is adó horgász megjelenése kötelező. Esténként az Aliexpress és az ebay böngészése, itt a filléres aprócikkek beszerzése, mert úgyis tavasz lesz mire idéér.

4. A  szokásos horgászhelyet folyamatos ellenőrzés alatt tartja
A szokásos horgászhelyet folyamatosan látogatni szükséges. Igaz a csónak a parton pihen, de mindig lehet találkozni hasonló egyedekkel a parton, így meg lehet tárgyalni az élet nagy dolgait, és az elmúlt év nagy fogásait, amit az idő azóta már megszépített. Egyszer csak kitavaszodik.

Egyszer csak kitavaszodik, és kezdődik a pecaszezon. Indulhatnak fiaink a horgászvizek felé, teljes felszereléssel, amit ha bepakolnak a kocsiba, a gyerek már nem fér be a hátsó ülésre. Előkerülnek a haverok, és a hűtőtáskák, amiben kizárólag üdítő van 😉 és énekelhetik együtt azt az slágert, hogy:

„Van itt csali, s egy-két horog
Az eszem pedig jól forog
S cselt a cselre kiválón sorjáz
Ravasz a nagy ho-ho-ho-horgász

Városbéli puhányok, nyavalyások
Ha gyötör a láz
Fületek nyissátok gyorsan, hallgassátok
Amit most néktek, hallgassátok
Amit most néktek eldalol a ho-ho-ho-nagy-horgász.”

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!