Cinnamon 4X

8 szokás mely egyszerűbbé teszi az életed

women_time_forward_image

 

Vannak bizonyos szokások, amelyek valóban egyszerűbbé  teszik az életed.  Alapszabály: az élet minél egyszerűbb, annál jobb.  Jó  ha megszabadulunk a felesleges dolgoktól. A boldogság kis, apró dolgokban rejlik, az élet nem bonyolult. Az egyszerűség csökkenti nehézségeket az életedben, és  boldogabbá és könnyebbé teszi.  Íme nyolc szokás, melyet ha megfogadsz, az  életed egyszerűbb és boldogabb lesz.

 1.  Szabadulj  meg a rendetlenségtől

Szabaduljunk meg az összes zűrzavaros dologtól. Először nézzük át  házat, majd a munkahelyet. Rendszerezzük a tárgyakat, és kegyetlenül dobjuk ki a haszontalan, nem használt tárgyakat. Csináljunk garázsvásárt, vagy ajándékozzuk el jótékonysági célra. A ruhákat, cipőket tekintve:  amit fél éve  nem vettél fel, azt már valószínűleg nem is fogod.

2.  Élj a jelenben

Felejtsd el a múltat, és ne gondolj a jövőre. Élj a jelenben! Tanuld meg hogyan kell élvezni a jelen minden pillanatát, és légy  hálás mindenért az életedben. Ha elégedetlen, depressziós, szorongó vagy, nem lehet teljes az életed. Ne rágódj mindenen, próbáld meg elengedni a régi sérelmeid. Oprah Winfrey műsorában volt egyszer egy vendég, aki azt hirdette, hogy dícsérni kell azokat akik átkoznak, bántanak. Oprah ezen nagyon felcsattant, hogyan lehet dicsérni egy olyan embert aki téged csak rosszal illet. Ez volt a válasz: vagy az ember a pozitív szavak hatására változni fog, vagy már téged nem érdekel. Ott a pont.

 3. Oszd be az idődet

Nagyjából készítsd el a következő hét beosztását, így elkerülheted a felesleges kapkodást, rohanást. Vannak remek telefonos alkalmazások, számítógépes programok, de akár egy naptár is megteszi. Így tudni fogod, mikor mit kell elvégezned.

4. Tanulj meg nemet mondani

 Ha azt szeretnénk, hogy egyszerűbb legyen az életünk, létfontosságú, hogy megtanuljuk, hogyan kell nemet mondani. Ne vállaljuk túl sok feladatot, felelősséget. Vannak olyan dolgok, amiket már előre tudunk, hogy nem fér bele az életünkbe, ne legyünk mártírok. Ne csak mindig más legyen aki fontos, legyél  fontos te magad is. Emiatt ne érezd megad bűnösnek, nem vagy superwomen.

5. Szakíts időt magadra

Rohanó világunkban fontos hogy időt adj magadnak néha-néha. Egyszerűen húzd ki az összes elektronikai eszközt: TV, tablet, telefon, számítógép. Sétálj egyet a jó levegőn, legjobb ha olyan helyre mész, ahol nem találkozol senkivel. Iktass be ilyen órákat rendszeresen, nyugodtabb és frissebb leszel, így könnyebben meg a napi rutin végzése is.

6. Ne próbálj tökéletes lenni

Senki sem tökéletes, még te sem. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei, és ez így jól is van. Nagyon unalmas lenne az élet ha mindenki tökéletes lenne. Fogadd el, hogy te is hibázhatsz, így az önbecsülésed is megmarad.

7. Engedd el az életedet mérgező embereket

Vannak olyan emberek, akik közelsége csak lehúz, és boldogtalanabbnak érzed magad. Nem kell összeveszni senkivel, nem kell utálni, kidobni,  csak egyszerűen engedd el. Vannak emberek, akik csak panaszkodnak, és arra hogy veled mi van nem is kíváncsiak. Nem hallgatnak végig, esetleg irigyek, minden ötleted rossznak tartanak. Most mondd: szükséged van neked erre? 

8. Légy hálás

Azok az emberek, akik hálásak mindenért, elégedettek és boldogabbak. Lehet a szomszédnak jobban megy, szebb a háza, szebb az autója, de a panaszkodás és az irigység nem segít meggazdagodni. Tűzz ki megvalósítható célokat, és légy hálás azért amit elértél.

 

“A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod.”

Osho

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!