Cinnamon 4X

Top 5 stresszoldó hobbi

Az itt felsorolt szabadidős tevékenységek, hobbik, remek módot kínálnak arra, hogy a túlpörgött elmédet megnyugtassák. Segítenek, hogy egy kis szünetet tarts a mozgalmas, stresszes hétköznapokban, és kiszakadj a monoton megszokott tevékenységek egyre ismétlődő sorozatából.

A hobbi olyan pihenés, mely kizárja a külvilágot, elfelejteti a gondjainkat, kikapcsol, és csak erre koncentrálunk semmi másra. Különösen igaz ez a kreatív tevékenységekre.

 1. Zene

image

Kapcsolj egy számodra kedveszeneszámra. Hunyd be a szemed. Engedd, hogy a zene kiváltotta érzések a felszínre kerüljenek. Ne szégyeld az érzéseid, sírj ha sírnod kell, nevess ha ehhez van kedved. Zárd ki a külvilágot. Töltődj fel, engedd el a negatív gondolatokat. Ha olyan a nóta nyugodtan perdülj táncra.

Tanulmányok kimutatták, hogy a zeneterápia csökkenti a szorongást, javítja a szellemi egészséget, csökkenti a fájdalmat.

A lágy zene, egy ismerős dallam segít csökkenteni a stresszhormon szintjét.

A ritmikus zene serkenti az agyműködést.

2. Festés, rajzolás

image

Nem tudsz szépen rajzolni, sem festeni? Semmi baj. Itt most nem is ez a lényeg.

Rajzolj valamit, lepkét vagy valamilyen állatot, fát  vagy virágot. Használj minél több fajta színt.

A különböző színek pozitívan befolyásolják a hangulatot. Kék a nyugalom, lila a kreativitás és a meditáció színe, a zöld frissességé, a sárga az optimizmusé, a narancssárga a vitalitásé, a piros a szenvedélyé, és így tovább.

3. Főzés

image

Most itt nem az unalmas napi főzésre gondolok.  Nem arra, amikor pár óra megfeszített munka eredménye pár perc alatt elpárolog.

Próbáljunk egy jutalom főzést összehozni. Új ízek, új aromák,  új hozzávalók. Alkoss valami újszerűt, finomat.  Ne olyat ami a férjednek ízlik, ne olyat amit a gyerek szeret, olyat ami téged lázba hoz. Készíts, díszítsd, ízlelj.

Élvezd az alkotás örömét. Ha jól sikerült ne felejts el lejegyezni 🙂

4. Olvasás

image

 

Végy elő egy újságot, könyvet, vagy nyisd meg kedvenc blogod, honlapod és olvass el legalább 2 cikket.

Egy  tanulmány, melyet az  University of Sussex készített, kimutatta, hogy olvasás az egyik legjobb módja annak, hogy pihenj. Már 6 perc olvasás elegendő ahhoz, hogy a stressz szinted 68 %-kal csökkenjen.

5. Kreatív hobbi

HobbiHímzés

Barkácsolj! Nézz ki valami jó kis megvalósítandó ötletet. Készíts ékszert, önts gyertyát, készíts scrapbook-ot. Számtalan jó ötletet találsz akár a cafeblog.hu oldalon. Az interneten a neked tetsző kreatív hobbira rákeresve rengeteg ötletet fogsz találni.

Az alkotás öröme, és a megvalósítandó feladat kikapcsol a megszokott pörgésből, pozitív energiával tölt el, és sikerélményt ad.

 

Hobbira fel! Indulhat a stresszoldás!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szilvási Melinda says:

    mi most a Bükkben kapcsolódunk ki hétvégén, jaj de várom már…ajánlom mindenkinek http://glurl.co/ALDI


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!